Sunday, April 20, 2008

Økodag med dansende øko-køer på økologisk landbrug

ØkodagEn fantastisk sommer varm forårs dag på vej til Kirke Hyllinge... lidt rundt om Roskilde, lidt mod Gevninge og så til venstre.. ja.. meget langt ude på landet for de fleste heh.. vi skulle ud og se øko-køerne danse!

Det var økodag og allieret med Rikke og Mikkel og Christian-Thor og Anna-Sofie var det noget vi så frem til.. vi er alle blevet lidt wannabe økoflippere, så det skulle blive sjovt!

Vi var dog bange for at reklamerne bag på mælkekartonerne fra Arla ville lokker LIGE lovlig mange byboere derud.. Anne havde advaret hos mod "køer" ved boderne med mad og drikke så vi slæbte et halvt køleskab med :-) da vi kom ud til boderne var det dog slet ikke slemt, og desuden var deres burgere jo økologiske og grillene duftede fantastisk .. og de smagte skønt!

Klappe kalvDet hele var meget imponerende arrangeret, med logistik og organisering af mennesker, biler, boder med mejeri og juice og kød, der var toiletter, legeplads til børn, sat hegn op, traktorer som børnene kunne sidde i, klappe kalve og øko ko, info tavler med spændende viden om mad til dyrene osv osv... meeeget flot lavet, det vil vi gerne støtte !!!

Vi gik rundt på den økologiske gård og duftede til halmen mens Christian-Thor hoppede rundt.. det var skønt.. og Rikke og jeg mindes vores dejlige bondegårdsferie da vi var børn :-) og det var lige før vi allesammen, også Katja, flyttede på landet :-)

Efter køerne var kommet dansende ud på marken faldt vi i snak med en økologisk landmand fra Ringsted egnen(som dyrker jordbær faktisk), og han mente faktisk ikke der var nogle gårde som havde aktiv bondegårdsferie.. det hele var blevet meget charter-bondegårds-ferie agtigt. Men som han sagde, det var lidt svært for ham at forstå vi ville på ferie, betale for ferie, og alligevel ud og lave en masse arbejde som for ham er hverdag :-) Vi snakkede om det skulle kunne lade sig gøre hvis han havde en ekstra svend/lærling i de perioder som der var gæster, og det skulle gæsterne naturligvis betale for.. nå jeg fik hans kort så kan det være vi ringer om et par år når børnene er lidt ældre!Dansende køer på Økodag

Selvom der var maaange mennesker så var det intet problem da vi skulle hjem, vi var nok nogle af de sidste der kørte.. og vi kunne nemt have brugt mere tid sammen med dyrene og de mange rare mennesker! tak for en dejlig dag!!

en anden gang skal vi lige huske sol creme, også til Merle, det blev jo ti l en masse timer i middags solen!

Økodag med dansende øko-køer på økologisk landbrugSocialTwist Tell-a-Friend

0 kommentarer: